Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@00:50:44 GMT

تهیه لباس فرم مدارس اجباری نیست

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۷۰۲۰

تهیه لباس فرم مدارس اجباری نیست

فرحناز قائد امینی گفت: هیچ اجباری برای تهیه لباس فرم برای دانش‌آموزان در پایه‌‎های مختلف تحصیلی وجود ندارد و دانش‌آموزان می‌توانند از فرم سال قبل خود استفاده کنند، تنها دانش‌آموزانی که وارد پایه اول دبستان، هفتم و دهم می‌شوند، باید لباس فرم تهیه کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، لباس فرم در مدارس همیشه جز یکی از قوانین خوب در وزارت آموزش و پرورش بوده و با هدف یکسان نمودن پوشش دانش اموزان و ایجاد یکپارچگی و انضباط در مدارس همیشه از آن یاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ورود دانش اموزان به مدارس به عنوان اولین و رسمی ترین ارگانی که دانش اموز وارد اجتماع می شود بسیار مهم و حساس است و هر  آنچه در تربیت و نظم و انضباط و تبعیت پذیری دانش آموزان کار شود می توان گفت در مراحل بعدی این دانش آموز به راحتی وارد اجتماع شده و از قوانین اجتماعی تبعیت می کند.

امسال به دلیل کرونا و پروتکل های ویژه رعایت اصول بهداشتی مقرر شده است استفاده از فرم مدارس اجباری نبوده و خانواده ها دیگر نیاز به تهیه فرم جدید نیستند اما مساله اساسی و مهم که ذهن همگان را به آن مشغول کرده است عدم یکپارچگی و استفاده از فرم های مختلف در مدارس است که در این زمینه با مسئولین مربوطه گفت و گو هایی گرفته شده است که به شرح زیر است:

نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش طی گفت و گو با خبرگزاری فارس گفت: مدارس مجاز به اجبار خانواده‌ها برای تهیه لباس فرم جدید نیستند.
  نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش درباره لباس فرم دانش‌آموزان، اظهار کرد: در آیین‌نامه اجرایی مدارس که دستور کار مدیر مدرسه هست، به صراحت آمده است که تصمیم‌گیری درباره لباس فرم دانش آموز با شورای مدرسه است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته و در اسناد آموزش و پرورش هم هیچ اجباری برای تهیه لباس فرم نیست اما چارچوبی را مشخص کرده است که با عرف جامعه مغایرت نداشته باشد؛ یعنی لباسی که دانش‌آموز برای مدرسه می‌پوشد باید متناسب با فرهنگ دینی و ملی باشد و مواردی را به طور کلی مطرح کرده است و اینکه دانش‌آموز چه لباس فرمی را بپوشد، به شورای مدرسه واگذار شده است.

عباسپور با تأکید بر اینکه در قوانین آموزش و پرورش این موضوع وجود ندارد که به خانواده‌ها خرید لباس فرم تحمیل ‌شود، اضافه کرد: اما از آن سو در بخش سلبی عنوان شده است که دانش‌آموز باید متناسب با شرایط فرهنگی و تربیتی برای مدرسه لباس بپوشد و از سوی دیگر معتقدیم لباس و رنگ لباس هم در تربیت فرزندان تأثیر دارد.

وی با بیان اینکه در شورای مدرسه، نماینده انجمن اولیا و مربیان حضور دارد، گفت: البته در شرایط فعلی و در صورتی که به دلیل کرونا امکان حضور دانش‌آموزان در مدرسه نباشد، دانش‌آموزان در کلاس‌های آنلاین شرکت می‌کنند و در این شرایط هم با لباس رسمی مدرسه حضور دارند.

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در واکنش به این جمله که «برخی مدارس لباس فرم را تا ۳۰۰، ۴۰۰ هزار تومان هم قیمت داده‌اند»، اظهار کرد: در شرایط عادی که هیچ تحمیلی نیست و در شرایطی مانند کرونا که دانش‌آموزان زمان طولانی را تعطیل بودند حتما اجباری نیست و این معلوم است؛ در سال گذشته هم از سوی دفتر وزیر ابلاغ شد مبنی بر انیکه دانش‌آموزی که لباس فرم سال گذشته را دارد و مشکلی ندارد، مجبور به تهیه لباس مجدد نیست. 

وی با بیان اینکه مدارس مجاز به اجبار خانواده‌ها برای تهیه لباس فرم جدید نیستند، گفت: در صورتی که مدارس این موضوع را رعایت نکنند، خانواده‌ها می‌توانند شکایت خود را با سامانه‌ای که به این منظور پیش‌بینی شده است به آدرس shekayat.medu.ir  مطرح کنند و قطعا رسیدگی و پیگیری می‌شود.
لباس فرم جدید در مدارس اجباری نیست

فرحناز قائد امینی مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با جهانبین نیوز در خصوص اجرای این قانون و با اشاره به عدم لزوم استفاده از لباس فرم مدرسه در سال جاری، اظهار داشت: به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی و مصوبه کارگروه های استانی در سال تحصیلی جدید فرم مدارس اجباری نیست.

وی با بیان اینکه دانش اموزان میتوانند از فرم سال قبل خوداستفاده کنند، تصریح کرد: عدم اجباری بودن فرم در مدارس به منزله راحتی دانش اموزان نبوده و بایستی فرم سال گذشته خود را در مدارس استفاده کنند.

قائدامینی با بیان اینکه تنها کلاس اولی ها و پایه هفتم لباس فرم تهیه می کنند خاطر نشان کرد: ورودی های پایه اول و ششم به دلیل جدیدالورود بودن و نداشتن لباس فرم مناسب لباس فرم تهیه می کنند.

مدیر کل آموزش وپرورش چهارمحال وبختیاری تاکیدکرد: همه این تصمیمات به دلیل رعایت سلامت دانش اموزان و رعایت اصول بهداشتی است و طبق پیش‌بینی‌ها مدارس در ۱۵ شهریور باتوجه به وضعیت شهرها بازگشایی می‌شود.
  انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش برای تهیه لباس فرم مدارس اجباری دانش آموز دانش اموزان دانش آموزان اجباری نیست خانواده ها فرم جدید فرم سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۷۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد

محمد حسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در برنامه ثریا گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در کشور بنا کردند. تا سال ۱۳۶۳ معاونت پرورشی در این وزارتخانه شکل گرفت.
وی با بیان این که در سال ۱۳۸۰ معاونت پرورشی منحل شد با این توجیح که معلم باید در کلاس درس نقش تربیتی هم داشته یاشد؛ تصریح کرد: در سال ۱۳۸۵ در مجلس شورای اسلامی قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی به تصویب می‌رسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست. در این ۱۸ سال یکبار در وزارت آموزش و پرورش جذب مربی پرورشی داشتیه‌ایم. ما معمولا حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر مربی پرورشی جذب کرده‌ایم. در حال حاضر ۴۵ هزار مشاور و مربی پرورشی داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.
وی افزود: در دولت‌های قبلی نه تنها سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اجرا نمی‌شد بلکه نیروی پرورشی در مدارس نیز جذب نمی‌شد. متاسفانه در دولت قبلی اداره کل امور تربیتی در یک اداره کل دیگر ادغام شده و کارایی خود را از دست می‌دهد.
اوبا بیان این که در دولت‌های قبلی بیشتر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند؛ تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم که به همت معاونت پرورشی برخی از اردوگاه‌های تعطیل شده دوباره باز شده و دانش‌آموزان به آن راه یافتند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان این‌ که در حال حاضر ۷۲۰ منطقه کشور، یک معاون پرورشی داریم؛  ادامه داد: ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم. در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد. در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود.  

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی اعلام کرد: در سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند. سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

خبرنگار: نرگس امام جمعه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود