Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ اگر بچه مدرسه‌ای در خانواده خود داشته باشید حتما به موضوع خرید روپوش مدرسه برای آقا پسر و یا دختر خانم روبرو شده‌اید، هزینه‌ای که سالانه بابت روپوش مدارس پرداخت می‌شود که البته امسال شامل تورم و افزایش قیمت چشم گیری هم شده است.   هزینه‌ای که در مدارس دولتی از ۱۲۰ هزار تومان شروع می‌شود و البته طبق بررسی‌ها در برخی مدارس غیر انتفاعی تا ۴۰۰ هزار تومان هم از بچه‌ها برای تهیه روپوش مدرسه گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این مبلغ در اکثر مدارس با توجه به افزایش قیمت پارچه و دوخت معمولاً بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است. ضمن اینکه علیرغم گفته مسئولان در خصوص اجباری نبودن روپوش بسیاری از مدارس نه تنها روپوش سال قبل را قبول ندارند که با تغییرات جزیی در رنگ یقه یا جیب به والدین تاکید می‌کنند تا روپوش جدید تهیه کنند، موضوعی که به شایعه سودجویی مدارس در موضوع روپوش بیشتر دامن می‌زند.
گردش مالی روپوش‌های مدرسه چقدر است؟

حدود ۱۵ میلیون دانش آموز ایرانی در مدارس سراسر کشور تحصیل می‌کنند که اگر ۵ میلیون از این تعداد را دانش آموزان مدارس روستایی و یا شهرستان‌هایی در نظر بگیریم که از حلقه لباس فرم پوش‌ها خارج هستند، حدود ۱۰ میلیون دانش آموز با میانگین حدود ۱۵۰ هزار تومان بابت هر روپوش حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد. اما آیا این گردش مالی، شفاف و به دور از رانت است؟ سال گذشته نیز برخی خیاط‌های دارای مجوز و حتی رئیس اتحادیه نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. آن‌ها معتقد بودند این گردش مالی به سمت خیاط‌ها و دوزندگان رسمی اتحادیه سرازیر نمی‌شود بلکه با رانت و توافق مدارس با دوزنده‌های زیرزمینی روپوش‌ها تهیه می‌شوند.
آموزش و پرورش از درآمد میلیاردی روپوش‌ها سود می‌برد؟

سال گذشته وزیر وقت آموزش و پرورش، ماموریت ساماندهی لباس فرم دانش‌آموزی را در قالب بخشنامه‌ای به سازمان دانش‌آموزی واگذار کرد و همین باعث شد این سوال مطرح شود که آیا این سازمان منفعت مالی نیز در این میان می‌برد؟ و آیا همین تمرکزی که ایجاد می‌شود به رانت بیشتر نمی‌انجامد؟ سید هادی دلبری، معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی در گفتگو با ایسنا تاکید کرد که این سازمان تاکنون ریالی از استان‌ها بابت درصد فروش لباس فرم دانش آموزی اخذ نکرده است.

دلبری در پاسخ به اینکه گفته شده درآمد سازمان دانش آموزی از محل لباس فرم مدارس در سال جاری به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسد گفت: حداقل در تهران و بیش از ۲۰ استان دیگر، ریالی بابت فرایند ساماندهی، فعالیت سامانه و نیروی انسانی دریافت نکرده‌ایم و این امر کاملا رایگان بود. وی ادامه داد: لباس فرم دانش آموزی در سال‌های گذشته متولی خاصی نداشت و ما تلاش کردیم تا از دغدغه مدیران بکاهیم. اخذ این وجوهات صحت ندارد و مشخص نیست رقم ۲۰۰ میلیارد تومان از کجا آمده است. این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد مدارس ما روستایی و غیردولتی‌اند و شامل طرح لباس فرم نیستند و شهر تهران هم هیچ مبلغی اضافه‌تر از قیمت مصوب اتحادیه اخذ نکرده و اگر هم مناطقی این کار را انجام داده باشند مرتکب تخلف شده‌اند که اگر به ما اعلام شود، رسیدگی می‌کنیم.
روپوش‌های لاکچری مدارس غیر دولتی

هر چند متولی روپوش‌های مدارس غیر دولتی به عهده سازمان دانش آموزی نیست، اما نباید از پول‌هایی که این مدارس بابت روپوش‌ها می‌گیرند غافل شد. یکی از مدارس غیر دولتی تهران برای روپوش دخترانه مقطع دبستان ۳۸۰ هزار تومان پول دریافت می‌کند. هرچند معمولاً والدین این دانش آموزان از تمکن مالی برای پرداخت چنین هزینه‌هایی برخوردارند، اما اختلاف دو تا سه برابری قیمت بین مدارس دولتی و غیر دولتی چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟ آیا از پارچه‌های مرغوب و یا متفاوتی برای این روپوش‌ها استفاده می‌شود و یا تنها این اختلاف قیمت به طور غیر معمول در جیب صاحبان مدارس خواهد رفت؟ به نظر می‌رسد نیاز است وزارت آموزش و پرورش در خصوص این بازار صد‌ها میلیاردی که البته می‌تواند به صنعت پارچه کشور و همچنین شاغلین حوزه دوزندگی کمک کند نظارت بیشتری داشته باشد. منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، هزینه روپوش مدارس ، هزینه روپوش مدرسه دخترانه ، هزینه لباس فرم دانش آموزان ، قیمت روپوش مدرسه ، روپوش مدرسه سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 هزینه روپوش مدارس هزینه لباس فرم دانش آموزان روپوش مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی در دستورکار دولت است

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حیدری ظهر چهارشنبه در بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: یکی از توفیقات کشور ایران مشارکت مردم در کلیه امور است و تجربه ثابت کرده حضور مردم در پیش‌برد اهداف نقش بسزایی دارد.

وی افزود: تأمین فضا، زیرساخت و تجهیزات آموزشی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یکی از زیرنظام‌های ۶ گانه است.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: به دنبال سند تحول در دولت سیزدهم گام‌های خوبی برداشته شده است و سهم خیرین در این سند بسیار زیاد است.

حیدری عنوان کرد: در دولت سیزدهم ۲۲۰ باب کلاس ساخته شده و ۳۶۰ باب در حال ساخت است، همچنین ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر رئیس جمهور جهت توسعه و تجهیز مدارس اختصاص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: باید کلیه مدارس کانکسی و خشت و گلی در چهارمحال و بختیاری به مدارس پایدار تبدیل شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری یکی از کارهای ارزشمند و ماندنی دولت سیزدهم را رتبه‌بندی معلمان عنوان کرد.

حیدری یکی از برنامه‌های جدی دولت حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی دانست و اضافه کرد: این کار می‌تواند در اشتغال دانش‌آموزان در آینده بسیار تأثیرگذار باشد.

وی بیان کرد: توسعه هنرستان‌ها از اولویت‌ها است، معلمان و کادر مدرسه می‌توانند اساس آموزش را تشکیل دهند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیش از یک هزار معلم در چهارمحال و بختیاری به کارگیری شد، یادآوری کرد: در مناطق محروم به مدارس و فضاهای آموزشی توجه جدی صورت می‌گیرد.

حیدری به علاقه خیرین خارج از کشور برای مدرسه‌سازی و سرمایه‌گذاری در ایران اشاره و عنوان داشت: باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی بر لزوم استفاده از توان نیروهای جهادی و نهادهای انقلابی تاکید کرد و گفت: نباید از منابع مالی و پتانسیل دستگاه‌های دولتی در این زمینه غافل شد.

کد خبر 6100351

دیگر خبرها

  • حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی در دستورکار دولت است
  • نحوه ثبت نام اینترنتی کلاس اولی‌ها + مدارک مورد نیاز و سایت ثبت نام
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • ۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه
  • گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد