Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@10:22:00 GMT

کیفیت و رنگ حلقه مفقوده در طراحی لباس فرم مدارس

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۸۸۸۹

کیفیت و رنگ حلقه مفقوده در طراحی لباس فرم مدارس

 فصل تابستان روزهای پایانی خود را سپری می‌کند و بوی مهر به مشام می‌رسد، جنب‌ و جوش خانواده‌ها برای تهیه لباس مدرسه و لوازم‌التحریرآغاز شده است و هریک از دانش آموزان همانطور که برای خرید لوازم تحصیل دقت و ظرافت به خرج می دهند، در خصوص لباس فرم مدرسه نیز دلمشغولی و نظراتی دارند و ادعا می کنند که کمتر به سلایق این نسل توجه می شود، این لباس ها با روحیات آنان سازگار نیست و به سختی آن را می پذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعیین لباس فرم برای مدارس با الگوی مشخصی برای هر مدرسه، اتفاق جدیدی نیست چرا که طی سال های گذشته در نظام آموزشی وجود داشته اما تغییر دائمی رنگ و مدل، اجبار برای تهیه هرساله آن و افزایش قیمت به صورت سالانه موجب  شده تا خانواده ها با حساسیت بیشتری این موضوع را مورد بررسی قرار دهند.

 بر اساس قوانین وزارت آموزش و پرورش، پوشیدن لباس فرم دانش آموزان اختیاری است نه اجباری، این در حالی است که مدیران مدارس همه اولیا را در هنگام ثبت نام دانش آموزان برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ به تولیدی هایی که با آنها قرارداد بسته اند، هدایت می کنند.

فائزه ۳۴ ساله یکی از اولیای دانش آموزان در این ارتباط  گفت: امسال دختر ۱۱ ساله ام در مقطع پنجم دبستان تحصیل خواهد کرد و در این میان لباس فرمی که انتخاب شده است کیفیت و زنگ مناسبی ندارد.

وی اضافه کرد: امسال رنگ لباس فرم مدرسه با سال گذشته تفاوت دارد و ما مجبور به تهیه لباسی هستیم که قیمت آن نیز افزایش چشمگیری دارد و به عنوان پیش پرداخت مبلغ ۷۰ هزار تومان پرداخت کرده ام و مابقی نیز پس از تحویل لباس باید بپردازم.

لیلا  ۴۴ ساله نیز که مادر ۲ دانش آموز دختر است در این خصوص اظهار داشت: قیمت لباس فرم دانش آموزان در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته و از طرفی رنگ های انتخابی چندان با روحیه آنان سازگار نیست.

وی اظهار داشت: هر چند رنگ لباس فرم دختر ۱۰ ساله ام تا حدودی شاد است، اما دختر دیگرم که در مقطع متوسطه تحصیل خواهد کرد، باید لباس فرم کاملا تیره بپوشد.

این شهروند زنجانی از مسئولان خواست در انتخاب رنگ لباس فرم دانش آموزان متناسب با سنین و مقاطع مختلف تحصیلی آنان دقت بیشتری انجام شود تا علاوه بر ایجاد روحیه همگرایی بین دانش آموزان، موجب نشاط و سرزندگی در آنها شود.

لباس فرم تفاوت‌های اقتصادی و اجتماعی دانش آموزان را پوشش می دهد

یک محقق، پژوهشگر و مدرس دانشگاه نیز با اشاره به تاثیرات مثبت متحدالشکل بودن لباس فرم مدارس گفت: در جوامع کنونی یکدست بودن لباس ها تضاد و تفاوت هایی که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی در میان دانش آموزان وجود را پوشش  می دهد و رنگ های انتخابی نیز تعاریف خاص خود در حوزه روانشناسی دارد.

احسان فکور افزود: به لحاظ روانشناسی برخی رنگ های روشن و شاد از قبیل آبی روشن، ملایم، آبی آسمانی، سبز و قرمز شاد، پرتقالی و نارنجی رنگ توصیه شده هستند، البته در این میان رنگ های به اصطلاح جیق همانند خیلی قرمز، خیلی زرد خوب نیست.

وی اضافه کرد: یکرنگی لباس در اتحاد، همدلی و تعامل دانش آموزان نقش بسزایی دارد چراکه تفاوتی بین آنها احساس نمی شود و تعامل و ارتباطات آنها بیش از گذشته افزایش می یابد.

این روانشناس ادامه داد:  تضاد و تفاوت فاحش میان دانش آموزان می تواند مسایل آموزشی آنان را تحت الشعاع قرار دهد.

وی  اضافه کرد: یکدست بودن لباس ها می تواند ارتباطات فردی دانش آموزان را تسهیل کند به ویژه در بین دانش آموزانی که از مراکز و طبقات مختلفی در مکانی به نام مدرسه گردهم می آیند می‌تواند به همدلی و وحدت بین دانش آموزان منتهی شده، دوستی و محبت را  در بین آنان افزایش دهد و از همه مهمتر خانواده ها نیز به این لحاظ با چالش مواجه نمی شوند.

فکور  اظهار داشت: از طرفی کادر مدرسه نیز دغدغه لباس فرم مدارس با طیف و رنگهای مختلف را نخواهند داشت و این کار به مدیریت بهتر آنان در این بخش کمک می کند.

لباس فرم مدارس اجباری نیست 

رئیس سازمان دانش آموزی استان زنجان گفت: امسال سفارش لباس فرم با رویکردی جدید اعمال شده که براساس مدیریت و نظارت بر امور اجرایی تدارک لباس فرم مدارس در تاریخ ۲۸ فروردین‌ امسال به سازمان دانش آموزی محول شده است.

فیروز مهدی افزود: وظیفه جدید سازمان دانش‌آموزی از سوی وزرات آموزش و پرورش در جهت حمایت از کالای ایرانی و با شعار مدرسه فرهنگی ساز به این سازمان واگذار و شیوه نامه مربوط به آن و بخشنامه‌ها نیز به مدارس ارسال شده است.

وی اضافه کرد: در سال جاری یک سامانه با عنوان سامانه لباس فرم سازمان دانش آموزی در سطح کشور  تهیه و راه اندازی شده و مدارسی که قصد تغییر لباس فرم دانش آموزان را دارند باید بر اساس بخشنامه وزارت به صورت ثبت شده در سامانه مذکور عمل کنند.

 این مسئول با اشاره به اینکه نامه‌ای به اتحادیه، اتاق اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان ارسال شده که در این نامه قیمت‌های پارچه، دستمزد و هزینه کار اعلام و سپس این قیمت‌ها در سامانه درج شده است.

وی با تاکید بر اینکه پوشیدن لباس فرم از سوی دانش آموزان به هیچ عنوان اجباری نیست، گفت: لباس فرم مدارس تمام مناطق چهارده گانه استان زنجان با همین روند یعنی با استفاده از سامانه لباس فرم و با محوریت سازمان دانش آموزی تهیه می شود.

مهدی افزود: طبق صورتجلسه قید شده این نوع لباس می تواند  به مدت سه سال به غیر از ورودی های جدید مورد استفاده دانش آموزان قرار بگیرد که این موضو ع با هدف در نظر گرفتن مسائل اقتصادی خانواده ها و کاهش مشکلات آنها است.

وی اظهار داشت: واحدهای تولیدی که سال گذشته در لیست سیاه قرار گرفته اند و در واقع شکایاتی از آنها وجود داشت، امسال حذف شدند و نظارت های جدی اعمال شده است.

افزایش ۳۰ درصدی قیمت لباس فرم مدارس 

این مسئول با اشاره به اینکه نوسانات و تنگناهای اقتصادی بر قیمت لباس فرم مدارس نیز تاثیر گذاشته است، ادامه داد: قیمت پارچه مربوط به لباس فرم دانش آموزان امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی دارد.

وی اضافه کرد: طبق ضوابط اعلام شده ۲۵ درصد مبلغ لباس فرم دانش آموزان بصورت علی الحساب و ۷۵ درصد باقیمانده دیگر نیز یک و نیم ماه بعد به واحد تولیدی مربوطه پرداخت می شود و مدارس به هیچ وجه حق دریافت وجه را ندارند و در صورت بروز تخلفات برخوردهای لازم انجام می شود.

مهدی افزود: این سازمان در نحوه تعیین رنگ لباس فرم دخالتی ندارد و توسط مدرسه وبا همکاری انجمن اولیای دانش آموزان هر مدرسه تعیین می شودکه البته نگاه روانشناسانه نیز نسبت به آن اعمال می شود.

وی اظهار داشت: نوع و کیفیت پارچه های مورد استفاده نیز توسط اتحادیه پوشاک مورد تایید قرار می گیرد و طبق دستورالعمل اعلام شده نوع ایرانی برای حمایت از تولید کالای ایرانی تاکید شده و مجاز به استفاده از نوع خارجی آن نیستند.

رئیس سازمان دانش‌آموزی استان زنجان ادامه داد: بر اساس بند هشت شیوه نامه و دستورالعمل نظارت اجرایی جنس لباس باید حتما از پارچه‌های ایرانی و طرح آن در حد امکان ساده و بی‌پیرایه باشد و نام کارخانه تولید کننده پارچه در فرم قرارداد باید قید شود که در غیر این صورت آن قرارداد لغو می‌شود.

وی یادآوری کرد: این سازمان در بحث لباس فرم دانش آموزان دخالت ندارد و فقط به عنوان ناظر بر مسائل و شکایات مربوطه در این بخش را مورد بررسی قرار می دهد.

به گفته این مسول، لباس فرم مدارس به دانش آموزان شخصیت می دهد و مزیت های فراوانی داردکه به رفع معایب آن می تواند وضعیت بهتری را در این بخش ترسیم کند.

مهدی افزود:  والدین زنجانی می توانند در صورت مشاهده تخلفات و یا شکایات مراتب را به این سازمان اطلاع رسانی کند.

لباس فرم دانش آموزان منطبق بر روحیات آنان باشد

رئیس اتحادیه تولید کنندگان، خیاطان و جوراب بافان زنجان با اشاره به اینکه  لباس فرم مدارس باید به معیارهای مختلف آن باید توجه شود، گفت:طی جلسات برگزار شده با مسئولان آموزش و پرورش همواره به این موضوع تاکید شده که این نوع لباس باید بهترین آن باشد و برای دانش آموز کسل کننده نباشد.

محمود عتیق زاده افزود: طراحی یک لباس با توجه به نوع رنگ، کیفیت و دوام آن اهمیت زیادی دارد و باید مورد پسند دانش آموز باشد به گونه ای که بتواند در مراسم های مختلف نیز از آن استفاده کند و احساس خوشایندی  داشته باشد.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۵۰۰  واحد تولیدی در شهر زنجان فعالیت می کنند که از این تعداد طبق قرارداد منعقد شده است که ۸۰ واحد آن متولی دوخت لباس فرم مدارس هستند که البته با توجه به معیارهای و ضوابط آموزش و پرورش انتخاب شده اند.

این مسئول ادامه داد: رنگ انتخاب شده در لباس فرم اهمیت زیادی دارد چرا که باید متناسب با روحیه دانش آموز در هر رده  سنی باشد و بی توجهی به آن دلزدگی دانش آموزان را به همراه دارد.

وی اظهار داشت: تولید کنندگان پارچه ایرانی باید در تولید پارچه های مخصوص لباس فرم مدارس معیارهای گوناگون از قبیل استحکام، نوع، رنگ و زییایی را بیشتر مورد توجه قرار دهند تا این لباس ها سال های زیادی قابلیت استفاده داشته باشند.

عتیق زاده افزود : پارچه های ایرانی کیفیت و دوام لازم را دارند که در صورت حمایت و سرمایه گذاری لازم از سوی کارخانه های تولیدی و همچنین تولید کنندگان می توان به ارائه کارهای ماندگار و با کیفیت امیدوار بود، موضوعی که چندان مودر توجه قرار نمی گیرد.

وی، کاهش مداخلات، بهای بیشتر به تولید کنندگان و رفع مشکلات کنونی این صنف و توجه به رنگ لباس  فرم مدارس می تواند چشم انداز بهتری را بوجود اور که هم رضایت خانواده ها به ویژه دانش اموزان را به دنبال داشته باشد.

رئیس اتحادیه تولید کنندگان، خیاطان و جوراب بافان زنجان یادآور شد: قیمت لباس فرم مداس امسال به نسبت به کالاهای دیگر افزایش چشمگیری نداشته است اما برای ارتقا کیفیت آن باید حمایت های کافی از سوی متولیان انجام گیرد.

۹۶۴۶/۶۰۸۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس مد و لباس مدرسه زنجان دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۸۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور : دانش آموزان تهرانی از وقتی پای مدرسه به شهر باز شد با پای مبارک به مدرسه می‌رفتند؛ یعنی مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس را پیاده گز می‌کردند. بااین‌حال با رشد مدارس نوین و رونق گرفتن مدارس متوسطه کم‌کم بحث جابه‌جایی دانش آموزان جدی شد؛ به‌خصوص جابه‌جایی دانش‌آموزانی که از مسیرهای طولانی باید به شهر می‌آمدند و درس می‌خواندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

«داریوش شهبازی» مولف و محقق، درباره نخستین سرویس‌های مدارس تهران می‌گوید: «سیستم تحصیلی در تهران بیشتر بر روی محله‌ها متمرکز بود؛ یعنی هر محله یا روستایی مکتب‌خانه خودش را داشت. بعد از اینکه مدارس دبستانی توسعه پیدا کرد به علت کمبود مدرسه، بچه‌ها پیاده باید مسیرهای طولانی را برای رسیدن به مدرسه طی می‌کردند. یادم می‌آید وقتی ۷ سالم بود در مدرسه‌ای در محله زرگنده تحصیل می‌کردم. آن روزها برخی خانواده‌های پولدار شمرونی بچه‌هایشان را با ماشین شخصی و راننده به مدرسه می‌فرستادند که نوعی سرویس خصوصی بود.»

شهبازی می‌افزاید: «تقریباً اواخر دوره پهلوی دوم بحث سرویس‌های مدارس در تهران جدی شد. در حقیقت رونق سرویس‌های مدارس با توسعه شهر تهران و مشکلات تصادف، ایمنی و امنیت دانش‌آموزان گره خورده بود. دورانی که ما درس می‌خواندیم تنها خطری که دانش آموزان را تهدید می‌کرد گرگ‌های بیابان و سگ‌های ولگرد بودند!»

«عباس حسینی» نویسنده کتاب معروف «این اتولی که من داشتم...» درباره نخستین سرویس‌های مدارس شهر تهران می‌گوید: «در دوران پهلوی دوم برخی از مدارس بزرگ تهران برای دانش آموزان سرویس مدرسه راه‌اندازی کردند. اتوبوس‌های خاص که زردرنگ هم بودند. مدرسه هدف و مدرسه ایران و کالج (البرز) در تهران سرویس مدرسه داشتند مخصوص دختران دانش‌آموز بیشتر از سرویس استفاده می‌کردند.»

اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع! روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

کد خبر 849180 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • مدارس قزوین در نوبت عصر تعطیل شد
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • اجبار دانش آموزان برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است